laVie laVie

Le Plan des Moines

Côtes du Rhône

Le Plan des Moines is een project van drie vrienden die zich hun -volwassen- leven lang al met wijn bezig houden. Les Plan des Moines is gesitueerd tussen Rémoulins en Avignon. Hier worden op een terroir, vergelijkbaar met die van Châteauneuf-du-Pape, de Côtes du Rhône wijnen gemaakt. Daarnaast hebben zij op verschillende andere plaatsen in het Rhône gebied wijngaarden en maken daar ter plekke wijn van. Alle wijnen worden ook op de wijngaarden zelf gebotteld.


Les Charretons 2016 A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

ACTIEPRIJS: € 35,55


Een bijzonder complexe wijn met een schier eindeloze aanéénschakeling van indrukken. Je proeft geconfijte kersen, laurier, paprika, nootmuskaat, gevolgd door frambozen, zwarte bessen, drop en cacao.

laVie laVie

La Cape 2016, A.O.P. Vacqueyras

ACTIEPRIJS: € 21,15


De syrah rijpt in eiken vaten en de grenache in cuves. Een weldadige wijn met volop zwart fruit en kersen. In de finale een hint van zoethout en zachte tannine.

laVie laVie

La Borde 2017, A.O.P. Côte du Rhône

ACTIEPRIJS: € 9,99


Een karakteristieke wijn vol rood en zwart fruit en een hint van menthol in de finale.

laVie laVie

Les Vendangeuses 2014, A.O.P. Gigondas

ACTIEPRIJS: € 22,05


Deze wijn wordt gemaakt van druiven van tenminste 60 jaar oude planten. Een deel van de grenache is afkomstig van een wijngaard op 600 meter hoogte in de Dentelles de Montmiral. Een klein deel van de wijn rijpt gedurende 18 maanden in eiken vaten.

laVie laVie

Les Silènes 2017, A.O.P. Côte du Rhône

ACTIEPRIJS: € 9,99


Deze wijn wordt gemaakt van voornamelijk (90%) marsanne. Een levendige wijn met volop exotisch fruit aangevuld met florale tonen.

laVie laVie