laVie laVie

Domaine Jacouton

I.G.P. Ardeche


Viognier Granit 2015 IGP Collines Rhodadiennes

Prijs: € 16,00


Deze klassieke viognier wordt gevinifieerd in barrique’s. Naast de zijdezachte florale tonen staat hij, dankzij de unieke terroir, bol van mineraliteit.

laVie laVie

Tentation blanc 2016, I.G.P. Ardeche

Prijs: € 9,95


Een bijzonder combinatie van druivensoorten. In eerste instantie proeft de wijn wat vettig daarna ontdek je volop wit fruit om vervolgens te eindigen met een subtiel kruisbessenzuurtje.

laVie laVie

St. Joseph blanc 2016, A.O.P. St.Joseph

Prijs: € 19,95


De appelation St. Joseph heeft zich de laatste jaren bewezen als een volwaardig alternatief voor de inmiddels bijzonder prijzige wijnen van buurman Hermitage. De witte van Jean Francois Jacouton gaat zonder schroom de uitdaging aan en laat proeven dat de grote wijnen van het noordelijke Rhone-gebied niet alleen maar op die beroemde berg gemaakt worden.

laVie laVie

St.Joseph rouge 2014, A.O.P. St. Joseph

Prijs: € 19,95


De Syrah druif heeft in Frankrijk zijn faam verdiend dankzij de wijnen die van de steile zuidelijk georiënteerde hellingen langs de oever van de Rhone afkomstig zijn. Hier groeien de druiven enigszins beschut tegen de koude noordelijke mistral wind die hier regelmatig door de vallei jaagt, met als resultaat de voor deze streek zo typische zondoorstoofde wijnen.

laVie laVie