laVie laVie

Domaine de l'Olivette

Bandol

Al meer dan 2 eeuwen wordt dit domein liefdevol beheerd door de familie Dumoutier. Zij vinden het belangrijk om de karakteristieke eigenschappen van hun terroir te koesteren zonder daarbij de technologische ontwikkeling in de wijnbouw uit het oog te verliezen.

In hun cave vindt je dan ook naast de traditionele eiken foudres moderne thermogereguleerde rvs-vaten. Jean-Luc Dumoutier, de nazaat die thans het bedrijf bestiert, heeft niet alleen een passie voor wijn maar ook voor kunst en jazz. Er worden dan ook regelmatig exposities en muziekevenementen op het domein georganiseerd.


Bandol Rouge 2014 A.O.P. Bandol

Prijs: € 24,50


Zoals het een Bandol betaamd wordt deze wijn van hoofdzakelijk mourvèdre gemaakt. En Francois Dumoutier maakt zijn Bandol ook echt traditioneel! De neus geeft in eerste instantie veel rijp fruit, peper en lichte houttonen. In de mond is hij vol, krachtig en lang met tonen van kersen. Deze wijn begint nu op dronk te komen en zal zich de komende vijf jaar nog verder ontwikkelen.

laVie laVie

Bandol rosé 2017

Prijs: € 17,50


De krachtige mourvèdre geeft een aromatische wijn met in de neus citrus en Provençaalse kruiden. De smaak is rond, lang en fris met rood fruit en kruiden.


Vin de Pays du Montcaume rouge 2017

Prijs: € 12,50


Een heuse Bandol jr.  Hij wordt dan ook gemaakt van de jongere aanplant van het domaine en rijpt in RVS-tanks. Dat staat garant voor volop fruit en frisse zuren, maar de kracht van de Mourvèdre is desalniettemin duidelijk herkenbaar en hij heeft al een indrukwekkende lengte voor een dergelijke jonge wijn. Culinair zeer breed inzetbaar.

laVie laVie