laVie laVie

Château Henri Bonnaud

Palette

De appellation Palette, de kleinste van de Provence, omvat totaal slechts om en nabij 45 ha. De ligging hiervan, tegen de zuidflank van de Montagne St. Victoire zorgt voor een uniek micro-klimaat.

Stéphane Spitzglous heeft in 1996 de wijngaarden van zijn grootvader, Henri Bonnaud, overgenomen. Na een lange periode van modernisering verkoopt hij sinds 2004 wijnen die aan de uiterst strenge eisen van de appellation Palette voldoen. Het feit dat hij ieder jaar weer belangrijke internationale prijzen in de wacht weet te slepen heeft niet tot gevolg gehad dat hij op zijn lauweren is gaan rusten. Integendeel, hij streeft ernaar dat Chateau Henri Bonnaud net zo’n begrip wordt in de wijnwereld als zijn buurman Chateau Simone.

Vanaf jaargang 2013 zijn de wijnen van Château Henri Bonnaud biologisch gecertificeerd.


Chateau Henri Bonnaud Quintessence rosé 2015

Prijs: € 32,50


Voor de cuvée Quintessence worden de druiven na de handmatige oogst en selectie aan nog een tweede minutieuze selectie onderworpen. Het resultaat is een wijn met ongekende concentratie, complexiteit en diepgang. Deze rosé wijn krijgt 8 maanden lagering in kleine eiken vaten. Een ongeëvenaarde drinkervaring! Maximaal 6 flessen per klant.

laVie laVie

Chateau Henri Bonnaud Terre Promise blanc 2015

Prijs: € 14,00


Deze prachtige witte wijn, 100 % rolle, heeft goud gewonnen bij de Perswijn Zomerproeverij. Nu met schroefdop! De druiven, afkomstig van de koelere noordhellingen, worden handmatig geoogst. Eén vierde deel krijgt fermentatie en rijping gedurende 4 maanden in nieuwe barriques. De kleur is bleek met een zilveren flikkering en het bouquet fruitig met subtiele tonen van bloemen en honing. De …

laVie laVie

Château Henri Bonnaud Quintessence Blanc 2014 A.O.P

Prijs: € 32,50


Voor de cuvée Quintessence worden de druiven na de handmatige oogst en selectie aan nog een tweede minutieuze selectie onderworpen. Het resultaat is een wijn met ongekende concentratie, complexiteit en diepgang. Deze witte wijn, gemaakt van druiven van de koelere noordhellingen krijgt 8 maanden lagering in kleine eiken vaten. Een krachtige witte wijn van wereldklasse.

laVie laVie

Château Henri Bonnaud Quintessence Rouge 2012 A.O.P

Prijs: € 32,50


Voor de cuvée Quintessence worden de druiven na de handmatige oogst en selectie aan nog een tweede minutieuze selectie onderworpen. Het resultaat is een wijn met ongekende concentratie, complexiteit en diepgang. Deze rode wijn krijgt 18 maanden lagering in kleine eiken vaten en is gemaakt voor een lang lang leven. Mits zorgvuldig opgeslagen kan hij 20 tot 30 jaar ouderen.

laVie laVie

Steff rosé 2018

Prijs: € 11,50


Stephane creëerde deze wijn speciaal voor de ware levensgenieters. Een bijzondere aangename en doordrinkbare rosé met handige schroefdop voor op de boot, in de fietsmand of de koelbox. Voor het ultime Provencaalse picknickgevoel!

laVie laVie

Palette rouge 2011, A.O.P. Palette

Prijs: € 26,00


Een prachtig voorbeeld van wat de Provence aan rode wijnen kan voortbrengen! Deze wijn wordt pas na 18 maanden houtlagering gebotteld. De kleur is diep paars en de overweldigende neus geeft kruiden en vanille. De smaak van zwart fruit is harmonieus met zachte tannines en een indrukwekkend lange afdronk. Deze wijn krijgt een 9,5 in de Grote Hamersma 2017

laVie laVie