laVie laVie

Château Dalmeran

Les Baux de Provence

Dit in het noordelijk deel van de Alpilles gelegen château is sinds enkele jaren in Engelse handen. Het profiteert, net als haar beroemde buurman Domaine de Trévallon, van een uniek micro-klimaat.
De percelen staan verspreid over het domein tussen garrigue en olijfboomgaarden waardoor de terroir zich optimaal kan manifesteren.
De rode wijnen worden gemaakt voor een lang leven en gaan daarom pas tenminste 5 jaar na de oogst in de verkoop.
Vanaf jaargang 2012 zijn de wijnen van Château Dalmeran biologisch gecertificeerd.

Elk voorjaar wordt op het château een kookwedstrijd georganiseerd waar jonge veelbelovende koks zich kunnen bewijzen door combinaties te creëren met de wijnen van Chateau Dalmeran.


Bastide de Dalmeran 2014 A.O.P Les Baux de Provence

Prijs: € 16,75


Na de fermentatie en assemblage verblijft de wijn ten minste 12 maanden in grote eiken vaten en na de botteling nog een aantal jaren in de kelders van het château. De wijn heeft een intens diepe purperen kleur. De neus geeft gekonfijt rood fruit, kruiden, truffel en een vleugje jodium. De smaak is soepel en elegant met zachte tannines.

laVie laVie

Château Dalmeran 2010 A.O.P Les Baux de Provence

Prijs: € 24,75


Deze wijn heeft 24 maanden in eiken vaten gerijpt en zich vervolgens op de fles in de kelders van het château verder kunnen ontwikkelen. Een subtiele en elegante wijn die gemaakt is voor een lang leven. Bewaarcapaciteit: tenminste 15 jaar

laVie laVie

Dalmeran en Blanc 2016, Vin de Pays des Alpilles

Prijs: € 24,95


Sinds 2010 wordt voor het eerst in de geschiedenis van dit château ook witte wijn gemaakt. En wat voor één! Vet, weelderig en rond. Een krachtpatser die zich kan meten met de top van de Rhône klassiekers. ( zeer beperkt leverbaar) Bewaarcapiciteit tenminste 5 jaar.

laVie laVie