laVie laVie

Caveau Sylvain Bois

Vin du Bugey

Ingeklemd tussen de Jura en de Savoie is de Bugey, een tot nu toe vrij onbekende AOC ( sinds 2009 ) in Oost-Frankrijk. Zo’n honderd jaar geleden genoot de streek veel meer aanzien op wijngebied. Curnonsky, de culinaire grootheid van die tijd heeft menig maal weggespoeld met een glas Bugey.

Sylvain Bois is een van de vertegenwoordigers van de nieuwe generatie wijnmakers die met respect voor het verleden de lokale wijnbouw naar de 21ste eeuw tilt.  De, pal zuid gerichte, wijngaarden worden weliswaar nog grotendeels met de hand bewerkt -het is te stijl voor de machines- maar de glanzende roestvrijstalen apparatuur in zijn caveau verraadt een moderne aanpak bij het wijnmaken. En onder modern verstaan wij ook dat er met respect voor de natuur, dus met zo min mogelijk chemicaliën wordt gewerkt.


Roussette du Bugey 2017 A.O.P

Prijs: € 12,00


De druivensoort Roussette, elders meer algemeen bekend als Altesse- vindt men in Frankrijk vrijwel uitsluitend in de Savoie en de Bugey. Hij is verwant aan de befaamde Marsanne die gebruikt wordt voor de grote witte wijnen uit de noordelijke Rhône-gebieden. Deze typische bergwijn combineert de frisheid van de Alpen met een ongelofelijke mineraliteit. Ingeklemd tussen de Jura en de Savoie is …

laVie laVie